Bayburt Belediyesi

Demokrasi Nöbetinin 5. Gününde Mehter Heyecanı…

Geri

Demokrasi Nöbetinin 5. Gününde Mehter Heyecanı…

20 Temmuz 2016

Belediyemiz tarafından organize edilen yürüyüş kapsamında Bayburt’taki siyasi parti temsilcileri kol kola girerek mehteran eşliğinde yürüdü.

Milletin iradesine el uzatılmaya kalkışılan 15 Temmuz gecesinden beri tüm yurtta olduğu gibi kamu kurumlarıyla, Sivil toplum kuruluşlarıyla ve halkıyla dimdik ayakta durarak demokrasi nöbeti tutan Bayburt’ta nöbetin 5.  günü Erzincan Belediyesi Mehteran Takımı’nın da katılımlarıyla Taş Köprüden Saat Kule Meydanında kadar süren yürüyüşle başladı.

Mehteran Takımı sağanak yağmura rağmen yürüyüş sonunda Bayburt Valiliği önünde bir konser vererek vatandaşları coşturdu.  Yüzyıllardır süre gelen coşku dolu ve seçkin mehter marşlarının yanı sıra tasavvuf musikisi eserleri ve milli türkülerimizi de başarıyla seslendiren mehteran takımı Bayburtlulardan tam not aldı.

Konser sonunda kalabalığa bir konuşma yapan Belediye Başkanımız Mete Memiş Dede Korkut yurdunun, Dede Paşa diyarının, Hacı Şaban Efendi’nin, Kıvır Zıvır Mehmet Efendinin, Ağlar Baba'nın, İrşadi Babanın, Hicrani Baba'nın bu büyük erenlerin, gazilerin yurdunun evlatları Bayburtluların selamın en güzelini, saygının en büyüğünü fazlasıyla hakettiğini belirterek şunları ifade etti:

Bayburt Din ve Vatan Düşmanlarına Hiçbir Zaman Prim Vermemiştir

“Siz ki, kanınızın asaletini Kop Dağlarından, kalbinizin ve ruhunuzun berraklığını Yakutiye medreselerinde cihana ilan ettiniz. Selam size olsun, hürmet size olsun, muhabbet size olsun. Bu şehir tarihinin hiç bir döneminde din ve vatan düşmanı çıkarmadığı gibi bunlara prim vermeyen bir şehirdir. Dün vermedik, elhamdülillah bugünde vermiyoruz, yarın da vermeyeceğiz. Bu karanlık güçler, bu şer odakları, şerden beslenenler üç beş tane çapulcuyla bu aziz milletin demokrasisine, birliğine beraberliğine, bütünlüğüne hücum etmeye kalktı. Allah’a hamdolsun ki, Bayburt'la birlikte bütün Türk Milleti bu paçavradan adamlara, bu çapulculara Müslüman Türk’ün tokatını yapıştırdı.”

Sezai Karakoç’un İfadesiyle…

“Bunlar inşallah bir daha deprenemeyecekler. Bu şer odakları bu milletle bir daha oyun oynamaya kalkamayacaklar. Onun için bu şer odakları, karanlıktan beslenenler bilmeli ki, en yücelerden beslenen, en aydınlıktan beslenen kefenini giymiş kahraman yiğit uzun adamı unuttular unutturmayacağız. Bu şer odakları 1960'ta, 1980'de darbe yaptıklarındaki gibi ceketini alıp gidecek bir başbakan var sandılar. Kahraman yiğidi Anadolu'nun yağız yiğidini unuttular ve bunlar ortalıkta hiçbir şey yokken henüz kahraman ordumuz, şerefli askerimiz olaya müdahale etmemişken cumhurbaşkanımızın ve hükümetimizin yanında olduğunu ifade eden Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bey'i unuttular. Bunlar Cumhuriyet Halk Partisiyle, Saadet Partisiyle, Büyük Birlik Partisiyle birleşen büyük Türk milletini unuttular.”

Sezai Karakoç’un ifadesiyle diyorum ki:

İmansız askerin, korkak paşanın

Bir boyuna bir de enine tükür.

Kaçarken vurulup yere düşenin

Bir leşine bir de kanına tükür.

 

FETÖ’ nün Yüzüne Tükürün

“Bunların pis yüzlerine tükürün, emir aldıkları karanlık şer güçlerin FETÖ’nün yüzüne tükürün. Unutmayalım ki, Türkiye Cumhuriyeti büyük bir devlettir ve bu devlet gücünü sizden alıyor. Gücünü sizden aldığı sese kulak verecek. Yüce yaradanın, emir ve kanun koyucuların en yücesi olanın buyruğuna kulak verecek. Diyoruz ki, kısasta hayat vardır, kısasta hayat düsturunu inşallah uygulatacağız. Şunu da unutmayalım; kanun devletiyiz, bu terör çeteleri bir bir yakalanacak. İnlerinden alınacak ve bunlara cezanın en şiddetlisi uygulanacak. Allah’ım bizim birliğimizi bozma, birliğimizi bozmaya çalışanlara fırsat verme.”

Tüm Vatandaşlara Teşekkür

“Burada bu yağmurun altında bizleri dinleyen bütün kardeşlerime Milliyetçi Hareket Partisi il başkanıma ve onun şahsında bütün ülkücü kardeşlerime teşekkür ediyorum. Cumhuriyet Halk Partisi il başkanımın şahsında bütün CHP’li kardeşlerime teşekkür ediyorum. Saadet Partisi il başkanımın şahsında bütün Saadetli kardeşlerime teşekkür ediyorum. Ak Parti İl başkanımın şahsında bütün Ak Partili kardeşlerime teşekkür ediyorum. Ve kahramanlar yurdu Bayburt'umuza gösterdiği birlik ve beraberlikle bize bu onuru yaşattığı için teşekkür ediyorum.”

Biz Bayburtluyuh, Biz Birük, Biz Üç Beş Tane Çapulcuya Bu Memleketi Vermezük.

“Cuma günü saat 23.30'da partili partisiz, genç, yaşlı çoluk çocuk demeden Bayburt'un sokaklarını doldurdunuz. Allah'a şükrediyorum ki, bu şehirde belediye başkanlığı yapıyorum.  Aziz kardeşlerim şunu bilin ki, bu onur omuzlarımıza bir sorumluluk olarak bindi. Bayburt Belediye Başkanı olarak daha çok, daha durmadan yorulmadan, partili partisiz herkese daha çok hizmet edeceğiz. Sözlerimi tamamlarken diyorum ki, Biz Bayburtluyuh, biz birük, biz üç beş tane çapulcuya bu memleketi vermezük.”

Belediyemiz tarafından organize edilen program kapsamında Bayburt Valisi İsmail Ustaoğlu, Belediye Başkanımız Mete Memiş, Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Selçuk Coşkun, İl Emniyet Müdürü İsa Bülent Kaya, AK Parti İl Başkanı Hakan Kobal, CHP İl Başkanı İbrahim Kaldırımoğlu, MHP İl Başkanı Bekir Kasap, Sadet Partisi İl Başkanı Osman Temur,  STK temsilcileri ve vatandaşlar kol kola girerek kalkışmayı protesto edip valilik binası önündeki gösteriyi izledi.