Bayburt Belediyesi

Dil Sultanlarımız Yine Mest Etti

Geri

Dil Sultanlarımız Yine Mest Etti

15 Temmuz 2016

Uluslararası Dede Korkut Kültür Sanat Şölenleri’nin en önemli etkinliklerinden biri olan Âşıklar Şöleni Belediyemiz ve Bayburt Tarih-Kültür ve Edebiyat Derneği (BAYDER) işbirliğince gerçekleşti.

Bu yıl 22. si düzenlenen şölenler kapsamında gerçekleşen Aşıklar Şöleni vatandaşlar tarafından yoğun ilgi gördü.

 

Divan’la açıldı, taşlama ile kapandı

Bayburtlu aşık Virani’nin divan deyişi ile başlayan gecede, aşıklık geleneğinin en zor türlerinden biri olan muamma örneği de yer aldı. Ege Bölgesi’nde aşıklık geleneğini yaşatan Ozan Nihat ile aşıklık sanatının tüm özelliklerini başarıyla icra eden ve bu yönüyle kendini Türk Dünyası’na kabul ettirmiş olan Sivaslı kadın aşık Ayten Gülçınar’ın sunduğu muamma türü izleyiciler tarafından büyük alkış aldı.

Erzurumlu aşıklar İhsan Yavuzer ve Rahim Sağlam’ın taşlama türünden verdikleri örneklerle devam eden program usta Aşık Kulnuri, Bayburtlu Aşık Süphani ve Gümüşhaneli genç aşık Murat Piroğlu’nun atışmasıyla sona erdi.

Gecenin sonunda aşıklara günün anısına plaket takdim edildi. Şair Zihni Kültür Merkezi'nde gerçekleşen programa Bayburt Valisi İsmail Ustaoğlu, Gümüşhane Valisi Okay Memiş, Giresun Valisi Hasan Karahan, Belediye Başkanı Mete Memiş, Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Selçuk Coşkun, Belediye Başkan Yardımcısı Nesimuttin Selçuk, BAYDER Başkanı Fatih Dündar, İstanbul Bayburt Kültür ve Yardım Derneği Başkanı Faruk Kılıçaslan, Ankara Bayburt Derneği Başkan Yardımcısı Aydın Timuçin, kurum müdürleri ve vatandaşlar katıldı.