Bayburt Belediyesi

GAZİLER GÜNÜ TÖRENLERLE KUTLANDI

Geri

GAZİLER GÜNÜ TÖRENLERLE KUTLANDI

19 Eylül 2023

Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e, Sakarya Meydan Muharebesi sonrası TBMM tarafından Gazilik ve Mareşallik unvanının verildiği gün olan 19 Eylül Gaziler Günü tüm yurtta olduğu gibi Bayburt'ta da törenlerle kutlandı.

19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla Şehit Osman Tepesi’nde bulunan Bayburt Şehitliği'nde düzenlenen törende Bayburt Valisi Sayın Mustafa Eldivan, Belediye Başkanımız Sayın Hükmü Pekmezci, Garnizon Komutanı Topçu Albay Gürol Akkaya, Şehit ve Gazi Aileleri Derneği (ŞAGDER) Başkanı Selami Köksal tarafından Şehitlik Anıtı’na çelenk sunuldu.

Çelenk sunumunun ardından saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşı seslendirildi. Günün anlam ve önemini belirten konuşmalar yapılarak şiirler okundu. Tören protokol tarafından şehitlikte bulunan temsili mezarlara karanfil bırakılması ve müftülük görevlisi tarafından yapılan dua ile sona erdi.

 

Şehit Ve Gazi Aileleri Onuruna Yemek  Düzenlendi 

Belediye Başkanımız Sayın Hükmü Pekmezci 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla şehit ve gazi aileleri onuruna organize edilen yemek programına katıldı.

Yemekte günün anısına bir konuşma yapan Başkanımız Pekmezci, Toprakta kan olursa, / Uğrunda can olursa, / Canlar kurban olmaz mı? / Adı “Vatan” olursa…" dizeleriyle başladığı konuşmasında, "Vatan olduğu yerde can da verilir kan da verilir. Bugüne kadar bu mukaddes vatan için can verenleri, kan verenleri rahmetle, minnetle yâd ediyoruz. Onlar bayrak inmesin diye, ezanlar susmasın diye, bu topraklara namahrem ayağı değmesin diye can verdiler, kan verdiler. Bugün burada şehit aileleri ve gazilerimiz onuruna düzenlenen programda şehit yakınları ve gazilerimizle bir araya gelmenin mutluluğuyla kaybettiğimiz gazilerimize Allah’tan rahmet, hayatta olan gazilerimize sağlıklı ve uzun ömürler diliyorum." dedi.