Bayburt Belediyesi

Geleneksel Bayramlaşma Şingah Mahalle Odası’nda Gerçekleşti

Geri

Geleneksel Bayramlaşma Şingah Mahalle Odası’nda Gerçekleşti

23 Eylül 2015

Bayburt’ta geleneksel hale gelen bayramlaşma merasimi bu yıl da bozulmadı. Her bayram değişik mahalle odalarında protokol ile vatandaşların bayramlaşması, bu bayram da Şingah Mahalle Odası’nda gerçekleşti.

Gelenek Yine Bozulmadı

Bayburt'ta her bayram değişik mahalle odalarında protokol ile vatandaşların bayramlaşması, bu bayram da Şingah Mahalle Odası’nda gerçekleşti. Bayramlaşmaya, Bayburt eski milletvekillerinden Ülkü Güney, Vali Vekili Abdulhamit Karaca, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Bayburt Milletvekili Naci Ağbal, MHP Bayburt Milletvekili Dr. Karabey Kadri Karaoğlu, Garnizon Komutanı Jandarma Albay İbrahim Ayhan Vural, Belediye Başkanı Mete Memiş, Cumhuriyet Başsavcısı Hasan Uğurlu, daire amirleri, siyasi parti temsilcileri ile milletvekili adayları ve vatandaşlar katıldı.

“Bugünlerde Her Zamankinden Daha Çok Birliğe İhtiyacımız Var”

Mahalle muhtarı Hacı dursun Yerlikaya’nın hoş geldiniz konuşmasının ardından bayramlaşmaya katılan protokol mensupları duygu ve düşüncelerini paylaştı. Konuşmasında bayramların birlik ve beraberliği pekiştirmesi konusuna değinen Belediye Başkanımız Memiş, şu ifadelere yer verdi:

“Birliğimize, dirliğimize, bütünlüğümüze, kuvvetlenmemize vesile olması sebebiyle Kurban Bayramınızı tebrik ediyor, hepinize saygılarımı, muhabbetlerimi sunuyorum. Bulunduğumuz günler ehemmiyeti çok çok önemli günler. Bugünlerde her zamankinden daha çok birliğe, her zamankinden daha çok beraber olmaya ihtiyacımız var. Adeta yeni bir İstiklal Savaşı yaşanıyor. Güney Doğu’dan gelen şehit haberleri hepimizi derinden üzüyor, derinden yaralıyor. Bayburt’umuza gelen şehidimiz de acımızı daha da derinleştirdi. Ümit ediyoruz ki, devletimiz bu hainlere hadlerini kesinlikle bildirecek ve bu hainler bir daha ortaya çıkamamak üzere yerin dibine batırılacaktır. Ümit ve duamız inşallah bu olacaktır. İnananlar kardeştir, kardeşliğimiz bir birimizin arasını düzeltmeye ve Allah’tan korkmamızı, Allah’a karşı sorumluluk duygumuzu yerine getirmemizi icap ettirir.  Bu da müminler olarak bizlerin kurtuluşuna vesile olacaktır. Bu günler hürmetine, kurbanın hürmetine, ondaki anlam üzerine inşallah Türkiye’mizdeki kanın durması, ülkemizdeki terör belasının defi, Suriye’deki, Kuzey Irak’taki kardeşlerimiz, Filistin’de, Mısır’da, Doğu Türkistan’daki kardeşlerimizin acılarının son bulması ümidiyle hepinizin bayramını tekrar tebrik ediyorum.”

Çocukların Harçlıkları Unutulmadı

Konuşmaların ardından bir süre vatandaşlarımızla sohbet eden protokol mensupları, Şingah Mahalle Odası'ndan ayrılarak ziyaretlerine devam ettiler. Oda çıkışı etrafını saran çocuklarla bayramlaşan Belediye Başkanımız Memiş, onlara harçlık vermeyi de ihmal etmedi.