Bayburt Belediyesi

Geleneksel Bayramlaşmanın Adresi Veysel Efendi Mahalle Odası Oldu

Geri

Geleneksel Bayramlaşmanın Adresi Veysel Efendi Mahalle Odası Oldu

20 Ağustos 2018

Her bayramda olduğu gibi Kurban Bayramı’nda da bayramlaşma geleneği bozulmayan Bayburt’ta geleneksel bayramlaşmanın adresi bu seferde Veysel Efendi Mahalle Odası oldu.

 

Vali Ali Hamza Pehlivan, Eski İçişleri Bakanı ve Bayburt eski Milletvekili Ülkü Güney, Milletvekili Fetani Battal, Belediye Başkanı Mete Memiş, 26. dönem Bayburt Milletvekili Şahap Kavcıoğlu, Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Selçuk Coşkun, Vali Yardımcısı Tamer Kılıç, İl Jandarma Komutan Vekili Jandarma Binbaşı Serdar Çevik, İl Emniyet Müdürü Sezayi Er, kamu kurum ve kuruluşları, sivil toplum kuruluşu ile siyasi parti temsilcileri ve vatandaşların katılımıyla gerçekleşen geleneksel bayramlaşmada birlik ve beraberlik mesajları verildi.

 

Güzel Hasletlerimiz İlimizde Üst Seviyede Yaşanıyor

Vali Pehlivan burada yaptığı konuşmada Bayburt’ta bayramların diğer günlerde olduğu gibi huzur ve esenlik içerisinde yaşandığına vurgu yaptı. Birlik ve beraberliğin bu günlerde zirveye ulaştığını kaydeden Vali Pehlivan, “İnanç ve kültür değerlerimiz, yardımlaşma ve paylaşma gibi güzel hasletlerimiz Bayburt İlimizde üst seviyede yaşanıyor” dedi.

 

Kurban Bayramı Denilince Aklımıza Ne Geliyor

AK Parti Bayburt Milletvekili Fetani Battal da bir Kurban Bayramı'nı tüm İslam alemi olarak idrak etmenin mutluluğu içerisinde olduklarını ifade ederek, "Kurban Bayramı denilince aklımıza etler geliyorsa orada durup derin derin nefes almamız gerekiyor ama Kurban Bayramı denilince aklımıza Hacer, İsmail ve İbrahim'in kıyamı geliyorsa başka bir şey idrak ederiz." diye konuştu.

 

Toplum İçin En Mükemmel Mekânlar Mahalle Odalarıdır

Mahalle odalarının Bayburt’un simgesi olduğuna belirten Eski İçişleri Bakanı ve Bayburt Milletvekili Ülkü Güney ise, “Toplum için en mükemmel mekânlar mahalle odalarıdır. İyi günümüzde de kötü günümüzde de buradayız. Buralar toplumun damarlarıdır. Bizler bu kültürü benimsemişiz. Bundan dolayı mutluluk ve gurur duyuyorum. Bizim gidecek başka bir yerimiz yok. Burada doğdum, büyüdüm. Eğitimimi burada aldım. Bundan dolayı çok mutluyum. Hepinizin Kurban Bayramı’nı en içten duygularımla tebrik ediyorum.” ifadelerini kullandı.

 

Kurban Bayramı İnşallah Birlikteliğimizin Güçlenmesine Vesile Olur

Bayburt Belediye Başkanı Mete Memiş ise geleneksel bayramlaşmada yaptığı konuşmada şunları dile getirdi:

“Kurban Bayramımızın anlamına mütenasip olarak değerlendirilmesi, idrak edilmesi, bu anlamda yaşanılması noktasında dua talep ediyor, hepinizin bayramını tebrik ediyorum. İnşallah Bayburt olarak birlikteliğimizin, dayanışmamızın daha da artarak, daha da güçlenerek bunu güzel Türkiye’mize yansıtarak ülkemizde de doğru değerler etrafında, kardeşlik etrafında yakınlık, milli birlik duyguları etrafında güçlü bir Türkiye oluşturup yine bunu da dünyada güzel ülkemiz Türkiye’den, milletimizden umudu olanların umutlarını arttırma noktasında gayretlerimiz olur. Başarılarımız olur, bu insanların umudu olmayı devam ettirerek daha güzel günlere erişiriz diye de ümit ediyoruz. Bu beklenti içerisindeyiz. Gayretlerimiz bu noktada olmalı.”

 

Güçlü Bir Türkiye’nin Varlığı Kaçınılmazdır

“Dünyanın bütününü, soydaşlarımızın ve dindaşlarımızın ezilenlerin, yanında olarak emperyalizme karşı onları muhafaza edecek, bu emperyal güçlere dur diyebilecek ve onları engelleyebilecek güçlü bir ülkenin varlığı kaçınılmazdır. Burada bütün umutlar, işaretler geçmişi bu anlamda tarihin altın sayfalarında en güzeliyle yerini almış olan büyük Türk milletinin temsilcisi bugünkü Türkiye var. İnşallah ülkemizin gücünde bizim de katkımız olur. Gayretimiz ve çalışmalarımız bu anlamda olmalı. Rabbim bunu hepimize gayretlerimizin neticesi olarak inşallah nasip eder. Bu saydığımız güzel nitelikleri hep taşımış olan bu bizim canımız olan, yoldaşımız olan, eşimiz olan, her şeyimiz olan Bayburt’a hizmet etmeyi bana nasip ettiği için Rabbime hamdediyorum. Hepinize saygılarımı arz ediyorum.”

 

Programda 26. Dönem Bayburt Milletvekili ve Vakıfbank Yönetim Kurulu Başkanvekili Şahap Kavcıoğlu ile siyasi parti il başkanları da birer konuşma yaparak vatandaşların bayramlarını tebrik etti. Geleneksel bayramlaşma Bayburt İl Müftüsü Hasan Başoğlu tarafından yaptırılan duayla sona erdi.