Bayburt Belediyesi

Göçmenler Unutulmadı

Geri

Göçmenler Unutulmadı

20 Aralık 2016

Bayburt Belediyesi tarafından 18 Aralık Uluslararası Göçmenler günü dolayısıyla Bayburt’ta yaşayan göçmenler onuruna yemek verildi.

Bayburt Öğretmenevinde düzenlenen yemek programına Vali İsmail Ustaoğlu, Belediye Başkanı Mete Memiş, Garnizon Komutanı Jandarma Albay İbrahim Ayhan Vural, Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Selçuk Coşkun, İl Genel Meclis Başkanı Yusuf Elçi, Belediye Başkan Yardımcısı Nesimuttin Selçuk, İl Göç İdaresi Müdürü Hüsnü Yağmur, kamu kurum ve kuruluşlarının amirleri ve göçmenler katıldı.

Sizler Bize Allah’ın Emanetisiniz

Programda bir konuşma yapan Bayburt Belediye Başkanı Mete Memiş, Bayburt’ta bulunan göçmenlerin kendilerine Allah’ın emaneti olduğunu belirterek, “Sizler öncelikle büyük Türk milletinin misafirlerisiniz, büyük Türk milletinin temsilcisi olan sayın cumhurbaşkanımızın misafirlerisiniz, başbakanımızın misafirlerisiniz, Allah’ın bize emanetisiniz.  Biz sizlere özümüz gibi bakmak zorundayız. Tarihinde bu durumu yaşamış bir milletin mensuplarıyız, bir dinin mensuplarıyız. Ensar ve muhaciri iyi biliriz. Muhacirlerin ne kadar kıymetli olduğu bizim zihnimizdedir” diye konuştu.  

Sizlere Evimizdekiler Gibi Bakmazsak Bunun Hesabı Bize Sorulacaktır

Konuşmasında, “Türk milletinin Bayburt’taki temsilcileri olarak da sizlere evimizdeki eşimiz gibi, oğlumuz gibi, kızımız gibi bakmakla kendimizi sorumlu hissediyoruz. Eğer sizlere iyi bakmazsak, sizlerin ihtiyaçlarıyla ilgilenmezsek biz biliyoruz ki, hem Allah bunun hesabını bize soracak, hem de mensubu olduğumuz bu millet bizden hesabını soracaktır” ifadelerine vurgu yapan Başkan Memiş, Batı’nın yaptığı zulümlere dikkat çekerek şunları söyledi:

Sizler Dua Edeceksiniz, Bizler de Çalışacağız

“Batının vahşi kapitalizmini sizler yaşadınız, bu vahşi Avrupalılar geçmişte de bunu hep yaşatmıştılar. Dün size yaşatmıştırlar, bugünse Suriye’deki kardeşlerimize yaşatıyorlar, Doğu Türkistan’daki kardeşlerimize yaşatıyorlar. Sizler dua edeceksiniz, bizler de çalışacağız, gayret edeceğiz. Türk milleti olarak sayın cumhurbaşkanımızın başkomutanlığında, bu zalimlere, bu vahşi kapitalizmin bugünkü temsilcilerine, Suriye’deki Baas temsilcisi Esed’e de, Avrupa’dakilerine de inşallah başkomutanımız, sayın cumhurbaşkanımızın emrinde en kısa zamanda gerekli cevabı vereceğiz. Onlara Müslüman Türk milletinin tokadını vuracağız. Bundan endişe etmeyin, bu millete güvenin, bu milletin cumhurbaşkanına, başbakanına güvenin. “

Zalimlere İnşallah Allah’ın İzni İle Hak Ettikleri Cevabı Vereceğiz

“Şunu unutmayın ki, sizler Afganistan’dan gelmiş olabilirsiniz. Bu hiç önemli değil. Bugün biz bu ümmetin temsilcileri olarak bu milletin beklentilerini yerine getirme adına bize ne sorumluluk düşüyorsa, bize ne vazife düşüyorsa onu yerine getireceğimizden endişeniz olmasın. Sizlerin de yapacağınız en büyük şey; bu millete ve bu milletin temsilcilerine dua etmektir. Sizden alacağımız bu dua ve manevi güç ile gücümüze güç katarak bu zalimlere inşallah Allah’ın izni ile hak ettikleri cevabı vereceğiz.”

Göçmenler onuruna verilen yemekte miniklerde unutulmadı. Bayburt Belediyesi’nce hazırlanan hediye paketleri, masaları tek tek gezen Vali Ustaoğlu ve Belediye Başkanı Memiş tarafından çocuklara verildi.