Bayburt Belediyesi

İl Milli Eğitim Danışma Kurulu Toplantısı Yapıldı

Geri

İl Milli Eğitim Danışma Kurulu Toplantısı Yapıldı

25 Haziran 2014

İl Milli Eğitim Danışma Kurulu toplantısı Bayburt Halk Eğitim Merkezi’nde yapıldı. Toplantıda 2013-2014 yılının değerlendirilmesi yapılarak 2014-2015 yılına ait görüş ve öneriler konuşuldu.

Vali Yardımcısı Abdulhamit Karaca başkanlığındaki toplantıya Belediye Başkan Yardımcısı Nesimuttin Selçuk, Bayburt Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Hulki Aşır, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Fatih Uluca, ilçe milli eğitim müdürleri, il milli eğitim şube müdürleri, okul müdürleri, öğrenci velileri ve öğrenciler katıldı.

Toplantıda İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Bayburt’ta eğitim-öğretim faaliyetlerinin nitelik ve nicelik olarak yükseltmek için planlanan çalışmalar, İl genelinde eğitim – öğretim sorunlarının tespiti, tahlili ve çözümüne yönelik değerlendirmeler yapıldı.

Toplantıda ayrıca Eğitimde Başarı İçin El Ele Projesi kapsamında kitap okuma projesi, öğrenci veli ziyaretleri, öğrenci koçluğu, ölçme-değerlendirme, değerler eğitimi çalışmaları, eğitimde yapılandırmacı yaklaşım seminerleri görüşüldü.

Sodes kapsamında Bayburt’taki okullarda yürütülen Sodesle Başarıya Koşuyoruz,  Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sınavına Hazırlık Kursları, Sodesle 7/24 Açık Okul Projesi, Sodesle Başarıya Koşuyoruz, YGS Sınavına Hazırlık Kursları, Sodes Kapsamında Okullar Hayat Olsun, Sodesle Etkinlikteyiz gibi projeler hakkında bilgi verildi.

Mehmetçik Dershanesi, Halk Eğitim Merkezi tarafından okullarda açılan Hazırlık ve Yetiştirme Kursları ve Kitap Okuma Çalışmaları hakkında da bilgilerin paylaşıldığı toplantıda okulöncesi, ilkokul, ortaokul, mesleki ve teknik eğitim veren okul ve kurumlarla ilgili görüş, öneri ve sorunlar dile getirildi.