Bayburt Belediyesi

Kahramanlar Afrin’e Dualarla Uğurlandı

Geri

Kahramanlar Afrin’e Dualarla Uğurlandı

15 Şubat 2018

Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından teröre ve zulme son vermek adına başlatılan Zeytin Dalı Harekâtı’na katılmak üzere Mehmetçikler Bayburt’tan Afrin’e uğurlandı. 

 

Suriye'nin Afrin bölgesinde terör örgütleri PYD/PKK ve DEAŞ'a yönelik yürütülen "Zeytin Dalı Harekatı"na Bayburt’tan askeri birliğin gideceğini öğrenen binlerce Bayburtlu, Bedrettin Demirel Kışlası’na akın etti.

 

Ellerinde Türk bayraklarıyla uğurlamaya gelen vatandaşlar, bir taraftan dualar ederken bir taraftan da “En büyük asker bizim asker”, “Şehitler ölmez vatan bölünmez” sloganları attı.

 

Kışladan zırhlı araçlarla bölgeye hareket eden askerleri görevlerinde muvaffak olmaları için tekbir ve dualarla uğurlayan vatandaşlar, araç konvoyu da oluşturarak bölgeye giden birliğe şehir çıkışına kadar eşlik etti.  Mehmetçikler için ayrıca kurban kesildi.  

 

  1. Ordu Komutanı Or General İsmail Serdar Savaş, Bayburt Valisi Ali Hamza Pehlivan, Belediye Başkanı Mete Memiş, Garnizon Komutanı Tankçı Albay Davut Balibaşa, İl Genel Meclisi Başkanı Yusuf Elçi, AK Parti Bayburt İl Başkanı Fatih Yumak, siyasi parti temsilcileri, Sivil Toplum Kuruluşları, vatandaşlar ve askerlerin katıldığı uğurlama töreninde Belediye Başkanı Mete Memiş 3. Ordu Komutanı Or General İsmail Serdar Savaş ve harekâtta görevli askerlere gül takdim etti.