Bayburt Belediyesi

Kazakistan Heyetinden Başkanımıza Ziyaret

Geri

Kazakistan Heyetinden Başkanımıza Ziyaret

6 Nisan 2016

Kazakistan’nın en önemli isimlerinden ve künyesinde şair, diplomat, bilim adamı ve yazarlık gibi meziyetler taşıyan Olcas Süleymanov , Türksoy Genel Sekreteri  Dusen Kaseinov  ve Güneş Vakfı Başkanı  Prof. Dr. Alpaslan Ceylan Belediye Başkanımız Mete Memiş’i makamında ziyaret ettiler.  Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkanımız Memiş  Süleymanov , Kaseinov ve Ceylan’a   teşekkür ederek çalışmalarında başarı temennisinde bulundu.  Süleymanov , Kaseinov  ve Ceylan ise Başkanımız Mete Memiş’e kendilerine gösterdikleri ilgiden dolayı teşekkür ederek  görevinde başarılar dilediler.

 

 

Karşılıklı Hediye Takdimi Gerçekleşti

Belediye Başkanımız Mete Memiş ziyaretin anısına Olcas Süleymanov’a Bayburt’un tarihi yapılarının Bayburt taşından yapılmış biblolarını hediye ederken Dusen Kaseinov’a ise yine Bayburt taşından yapılmış Bayburt Saat Kulesi biblosu hediye etti. Türksoy Genel Sekreteri Dusen Kaseinov ise Başkanımız Memiş’e Dede Korkut’a ait kopuz’un tasvir edildiği bir biblo hediye etti.

 

 

Dede Korkut Türbesi de Ziyaret Edildi

Ziyaretin ardından belediyemizden ayrılan Olcas Süleymanov, Dusen Kaseinov ve Alpaslan Ceylan Başkanımız Mete Memiş’le birlikte Bayburt merkeze bağlı Masat köyünde bulunan Dede Korkut türbesini ziyaret ettiler. Burada Belediye Başkanımız Memiş’ten türbe hakkında bilgi alan Kazak heyeti türbede bir müddet daha incelemelerde bulunup dua etikten sonra Bayburt’tan ayrıldı.