Bayburt Belediyesi

KENAN YAVUZ ETNOGRAFYA MÜZESİNDE TÜRKÜ DOLU SAATLER

Geri

KENAN YAVUZ ETNOGRAFYA MÜZESİNDE TÜRKÜ DOLU SAATLER

21 Temmuz 2023

Bayburt Uluslararası 27. Dede Korkut Kültür ve Sanat Şölenleri doludizgin devam ediyor. Etkinlikler kapsamında Beşpınar Köyü’nde bulunan Kenan Yavuz Etnografya Müzesi ziyaret edildi.

Ziyaret kapsamında ilk olarak müzede bulunan amfi tiyatroda düzenlenen konsere geçildi. Sanatçılar Muhsin Bayburtlu ve Kurban Çil’in seslendirdikleri çeşitli yöreler ile Bayburt’a ait türkülere Serdar Eslek de bağlamasıyla eşlik etti.

Dinleyenlere türkü dolu anlar yaşatan konserin ardından Belediye Başkanımız Sayın Hükmü Pekmezci Kenan Yavuz’a şölenlere verdiği katkıdan dolayı şölen komitesi adına plaket takdim etti.

Başkanımız Pekmezci, “Bugün burada Beşpınar’da, Kenan Yavuz Etnografya Müzesi’nde bulunmaktan büyük mutluluk duyduğumu belirtmek istiyorum. Bayburt 27. Dede Korkut Uluslararası Kültür ve Sanat Şölenleri programlarının bir ayağını etnografya müzesinde devam ettiriyoruz. Kenan Yavuz Bey Bayburt’un kültürel dokusunu bugünden gelecek kuşaklara aktarma adına gösterdiği gayretle bizim her zaman gurur kaynağımız oldu. Avrupa’da iki ödül almış bir etnografya müzemiz var.  Bu arada konuklarımız yalnızca 2 ya da 3 bölümü gezdiler. Loru Han ve diğer kısımları da gezmelerini tavsiye ederim. Çünkü burası yöremizin ve Türkiye’nin önde gelen müzelerinden birisi. Kenan Yavuz Bey’e şölen komitesi adına teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.

Daha sonra Kenan Yavuz ile birlikte müzeyi gezen Başkanımız Sayın Hükmü Pekmezci ve katılımcılar Yavuz’dan müzede yapılan faaliyetler hakkında bilgi aldılar.

Belediyemiz tarafından ücretsiz ulaşım imkânının da sağlandığı müze ziyaretine Belediye Başkanımız Sayın Hükmü Pekmezci, İl Genel Meclisi Başkanı Bülent Yardımcı, Önceki Dönem MHP Bayburt İl Başkanı Bekir Kasap, kurum amirleri ve vatandaşlar katıldı.