Bayburt Belediyesi

Kitap Okuma Yarışmasında Ödüller Sahiplerini Buldu

Geri

Kitap Okuma Yarışmasında Ödüller Sahiplerini Buldu

4 Mayıs 2018

Bayburt Milli Eğitim Müdürlüğü Halk Eğitim Merkezi tarafından Belediye Başkanlığı’nın katkılarıyla düzenlenen “45 Yaş Üzeri 45 Bayan Kitap Okuyor” isimli kitap okuma yarışmasının ödül töreni Halk Eğitim Merkezi’nde gerçekleştirildi.

 

 Proje kapsamında düzenlenen kitap okuma yarışmasında dereceye girenlere ödülleri Vali Ali Hamza Pehlivan, Belediye Başkanı Mete Memiş ve İl Milli Eğitim Müdürü Soner Can tarafından takdim edildi.

 

Vali Pehlivan’dan Emeği Geçenlere Teşekkür

Törende konuşan Vali Pehlivan projenin hayata geçirilmesi hususunda emeği olan Bayburt Belediye Başkanlığı, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ile projeye katılım sağlayıp kitap okuyan bayanlara teşekkür ederek 45 yaş üstü kadınların okumaya teşvik edilmesinin okumanın yaşla sınırlandırılamayacağını mesajını içerdiğini dile getirdi.

 

İlk Emri Oku Olan Bir Dinin Mensuplarıyız

Belediye Başkanı Mete Memiş İse konuşmasında ‘’Biz ilk emri oku olan bir dinin mensuplarıyız. Neyi okuyacağımızı yine bizi en iyi bilen, yarattığı kulu en iyi bilen rabbimiz söylüyor. Diyor ki  ‘’Seni yaratan rabbinin adıyla oku. ‘’ O zaman okumaya doğru yerden başlıyoruz. Doğru okuyacağız, doğru düşüneceğiz ve doğru söyleyeceğiz. Doğru ifade edebilmenin, doğru düşünebilmenin en temel yolu okumaktır.  Şunu bilin ki siz okumadığınız zaman birileri sizi yönetecektir. Birileri sizin ne düşüneceğinize karar verecektir. Herkes birey olarak önemli olduğunun farkında olmalıdır. Bunu elde edebilmenin en temel yolu okumak ve bilgilenmektir. Bunu başardınız. Bu anlamda sizi yürekten tebrik ediyorum.  Bununla yetinmeyin okuyacağınız bütün kitaplar benden yeter ki okuyun. Siz okursanız evde çocuklarınızda okuyacaktır. Çocuklarınızın okuması ise ülkemizin geleceğinin doğru bir şekilde inşa edilmesinin en önemli yoludur.’’ İfadelerini kullandı.

 

Okumadığımız Zaman Neler Kaybettiğimizi Ancak Okuduğumuz Zaman Anlarız,

Konuşmasında Türk Edebiyatı’nın önemli isimlerinin sözlerine de yer veren Başkan Memiş şöyle devam etti: ‘’Bizim edebiyat dünyamızın çok önemli bir ismi Mehmet Kaplan diyor ki ‘’okumadığımız zaman neler kaybettiğimizi ancak okuduğumuz zaman anlarız.’’ Peyami Safa edebiyat tarihimizin önemli isimlerinden başka biri diyor ki ‘’ Eğitimle bir neslin mahfını sağladılar. İmanlı neslin ihyası da ancak eğitimle, okumakla mümkündür. Okuyalım, bizi yaratan rabbimizin adıyla okuyalım. Kendimizi O’na teslim edelim.  O bizi zaten doğruya götürecektir. Bu organizasyonun hayata geçmesinde emeği olan edebiyat öğretmenimiz Semra Hanım’ı tebrik ediyorum. Milli eğitim müdürümüzü, halk eğitim müdürümüzü yürekten kutluyorum. Bu organizasyonun esas unsuru olan sizlere saygılarımı, hürmetlerimi arz ediyorum.’’

Törene Vali Ali Hamza Pehlivan, Belediye Başkanı Mete Memiş ile eşi Zeynep Memiş, İl Mili Eğitim Müdürü Soner Can, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Abdurrahman Algan, Öğretmenler, Usta Öğreticiler ve kitap okuma kampanyasına iştirak eden hanımlar katıldı.