Bayburt Belediyesi

Kutlu Doğum Haftası Etkinlikleri Başladı

Geri

Kutlu Doğum Haftası Etkinlikleri Başladı

13 Nisan 2014

14-20 Nisan tarihleri arasında gerçekleştirilen Kutlu Doğum Haftası kutlamaları, Kapalı Spor Salonu’nda düzenlenen programla başladı.

Bayburt İl Müftülüğü organizasyonunda gerçekleşen etkinliğe, Bayburt Vali Yardımcısı Abdulhamit Karaca, Belediye Başkanımız Mete Memiş, Bayburt Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İbrahim Yumak, İl Müftüsü Kemalettin Aksoy, AK Parti İl Başkanı Hakan Kobal, Milli Eğitim Müdürü Seydi Doğan, daire amirleri, müftülük personeli ve vatandaşlar katıldı.

Bu Yılın Konusu: “Din ve Samimiyet”

Saygı duruşu, İstiklal Marşı’nın seslendirilmesi ve Hafız Abdullah Şahin’in Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programın açılış konuşmasını Bayburt İl Müftüsü Kemalettin Aksoy yaptı. Müftü Aksoy, 14-20 Nisan tarihleri arasında Diyanet İşleri Başkanlığı öncülüğünde organize edilen Kutlu Doğum Haftası etkinliklerinin bu yılki temasının “Din ve Samimiyet” olduğunu belirterek, "Türkiye’de 1 hafta boyunca Peygamberimiz anlatılmaya, onun sevgisi gönüllerde daha da yeşertilmeye çalışılacak.  Bu yılın konusu din ve samimiyet. Çok güzel bir konu; Samimiyet, ihlâs ve sadakat. Bunun tersi riya, gösteriş, desinler, yalan, münafıklık. Allah cümlemizi sadakat ve ihlâs ile Allah ve resulüne bağlı olan kullarından eylesin" dedi.

Allah’ın Tanımladığı, Vahyin İnşa Ettiği Hz. Muhammed’i Tanımamız Gerekiyor

Programda bir konuşma yapan Belediye Başkanımız Mete Memiş ise, Kutlu Doğum Haftası etkinliklerini organize eden Bayburt İl Müftülüğü’nü tebrik etti.  Peygamber Efendimizin hayatının örnek alınmasına vurgu yapan Belediye Başkanımız Memiş, konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

“Hz. Peygamberimizin bizler için örnek olduğunu yüce Rabbimiz buyuruyor. O halde Hz. Peygamberi örnek almak için Allah’ın tanımladığı, vahyin inşa ettiği Hz. Muhammed’i tanımamız gerekiyor. Vahyin inşa ettiği Hz. Muhammed’i tanımazsak ondan ibret almamız söz konusu olamayacak. İnşallah bugün de Hz. Peygamberi tanımak adına bizler için önemli günler olur ve onu tanıma şerefine yetişiriz. Birde Kur’an’da Allah ve Melekleri Peygamberine “salât” eder buyuruyor. Bu salât kavramını da hocalarımızdan rica ediyorum; bizlere bunu çok iyi açıklasınlar. Salât, sadece “Allahümme salli âlâ Muhammed” olmadığını bilelim. Hz. Peygamberi doğrulamak, onun davası yanında olmak şeklindeki açıklamaları inşallah bizimle paylaşırlar. Ve bu günlerin bizleri çağdaş “Sahabe” yapması yolunda; yani peygamberlerine misafirlik eden, Peygamberlerin evine misafir olan, Peygamberiyle yolda beraber yürüyen, Peygamberine soru soran kişiler olmamız hususunda inşallah önemli günler olduğunu düşünüyorum ve Hz. Peygamberi tanımak adına bugünlerin bizleri aydınlığa, ışığa ulaştırmasını yüce Allah’tan niyaz ediyorum. O kutlu Peygamberin yolunda olma şerefine ulaşmak üzere hepinize saygılarımı, sevgilerimi ve muhabbetlerimi sunuyorum.”

Kur’an-ı Kerimi Hem Okumalı Hem de Hayatımıza Tatbik Etmek Zorundayız

Kur’an-ı Kerim’in mealinin okunması ve anlaşılması gerektiğinin altını çizen Bayburt Vali Yardımıcısı Abdulhamit Karaca, “Maddi ve manevi hayatımıza yön vermek istiyorsak, dünya ve ahirette huzur bulmak istiyorsak biz Kur’an-ı Kerim’i hem okumalı hem de hayatımıza tatbik etmek zorundayız” diye konuştu.  

Mehmet Öksüzer’in sunumuyla gerçekleşen program sanatçı Adem Karaca’nın söylediği ilahiler, hafızlar tarafından okunan Kuran-ı Kerim ve İl Müftüsü Kemalettin Aksoy’un yaptırdığı Hatim duası ile sona erdi.

Programda ayrıca Kutlu Doğum Haftası etkinliklerine katkı sunan Bayburt Grup A.Ş. Koordinatörü Hikmet Şentürk’e Vali Yardımcısı Abdulhamit Karaca tarafından plaket takdim edildi.

Fotoğraflar için tıklayınız.