Bayburt Belediyesi

Nevruz Coşkuyla Kutlandı

Geri

Nevruz Coşkuyla Kutlandı

20 Mart 2019

Baharın müjdecisi olan Nevruz Bayramı Bayburt’ta düzenlenen etkinliklerle coşkuyla kutlandı.

Bayburt Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından düzenlenen etkinliğe Bayburt Valisi Ali Hamza Pehlivan, Belediye Başkanı Mete Memiş, Garnizon komutanı Tankçı Albay Davut Balibaşa, kurum müdürleri öğretmen ve öğrenciler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programda konuşan Belediye Başkanı Mete Memiş “Dün tarihte bizden olmayanların, batılıların, haçlıların bize ne yapmaya çalıştıklarını iyi bilelim. Dün Müslüman Türk’e tarihte ne yapmaya çalıştıysalar bugünde aynıyla onu yapmaya çalışıyorlar. Bilin ki yarında fırsatı ellerine geçirdiklerinde aynısını yapacaklardır. Bunun için tarihi okur, tarihten ibret alırsak tarihi tekerrür ettirmeyiz. Dün bu milleti Ergenekon’a hapsettiler oradan bir çıkış yolu bulduk. Osmanlı İmparatorluğu kuruluyorken Osmanlı Beyliğini yine küçük bir yere hapsedip bir taraftan dışarıdan gelen güçler, bir taraftan da bunların yerli iş birilikçileri, gayeleri Türk’ün hâkimiyeti değil kendi bireysel çıkarları beylikleri olanlar Ertuğrul Gazi’yi, Osman Bey’i hapsetmeye çalıştılar. İmparatorluk büyüdü güçlendi, bırakın Müslümanları gayri Müslimlerin haklarını savunur hale geldi. Dünyada onların ezilmesine,  onların sömürülmesine müsaade etmeyen bir Osmanlı oldu.“ ifadelerini kullandı.

Memiş sözlerine şöyle devam etti:

“Ama batı fırsatını bulduğunda Osmanlı’yı da çökertmek onu da tarih sahnesinden kaldırmak adına her şeyi yaptı. Kudüs’te yaptıklarını Çanakkale’de yapmaya kalktılar başaramadılar. Biz bitti diye bekledik, artık haç hilalle bir daha savaşmaz dedik. Yenildiler dedik ama onlar yine beklediler ve fırsatını kolladılar. Hepimizin yakinen şahit olduğu 15 Temmuz’u bu millete yaşatmaya kalktılar. Yine Allah’a hamd ediyoruz ki büyük Türk Milleti içerisinden çıkan bir takım çapulculara rağmen, bu milletin peygamberinin ismiyle özdeşleşmiş olan o kıymetli askerlerimiz bu içlerinden çıkan hainlere fırsat vermedi. Milletle birlikte bir olarak bu zihniyete de, bu kalkışmaya da, bu Türk Milleti’ni yok etmeye çalışanlara da dur diyebildi. “

“Eğer okumazda, ibret almazsak, doğru değerlendirmezsek yarın bir başka şekliyle bu hadiselerle karşı karşıya kalabiliriz. Karşı karşıya kalmamak için haçlının, bu emperyalistlerin yetiştirdiklerinden daha bilgili, daha nitelikli, daha çok okuyan, daha çok düşünen, daha çok üreten olmak zorundasınız.  Daha çok üretmeye başladığımız zaman Müslüman Türk Milleti yeniden tarih sahnesinde hakim olacaktır. O zaman ne Filistin’deki kardeşimiz, ne Suriye’deki, Azerbaycan’daki, Doğu Türkistan’daki. Bağdat’taki Çeçenistan’daki, Bosnahersek’teki kardeşlerimiz de, dindaşlarımız da ezilmeyecektir. “

Şiilerin okunduğu, halk oyunları gösterilerinin yapıldığı etkinlik Kültür Turizm İl Müdürlüğü Mehteran takımının söylediği coşkulu marşlarla devam etti.  Vali Pehlivan ve Başkan Memiş’in birlikte örste demir dövmesiyle ve okçuluk gösterileriyle süren program protokol üyeleri ile katılımcıların nevruz ateşinin üzerinden atlamalarının ardından sona erdi.