Bayburt Belediyesi

Rabia Kadıoğlu Parkı’nda Sona Doğru ..

Geri

Rabia Kadıoğlu Parkı’nda Sona Doğru ..

20 Mart 2014

2012 yılında 1. ve 2. etabı tamamlanarak hizmete açılan ve Bayburt’un en uzun yürüyüş parkı konumunda olan Rabia Kadıoğlu Parkı’nın 3. etabında da sona gelindi.

Belkent Köprüsü’nden başlayıp Taş Köprü’ye kadar devam eden 3. etap çalışmaları kapsamında son olarak ağaç dikimi yapılıyor. Bayburt’un en uzun yürüyüş alanı olan Rabia Kadıoğlu Parkı, 1500 metre uzunluğu ile tam kapasite olarak halkımızın hizmetine sunulmuş olacak.

Verilen Sözler Bir Bir Gerçekleşiyor

Çalışmaları yerinde takip eden Belediye Başkanımız Hacı Ali Polat, parkta yapılan çalışmaları değerlendirerek, “2012 yılı Haziran ayında Rabia Kadıoğlu Parkı’nın açılışını gerçekleştirmiştik. O zaman ilerleyen günlerde yapacağımız çalışmaları devam ettireceğimizi belirterek, bu parkı uzatacağımızı ifade etmiştik. Yine aynı 400 metre uzunluğundaki ikinci etap çalışmasını da bitirerek halkımızın hizmetine sunduk. Bugün geldiğimiz noktada halkımıza boş vaatlerde bulunmadığımızı bir kez daha ispatlamış olduk. İşte Rabia Kadıoğlu Parkı’nın devamı niteliğindeki üçüncü kısım yapım çalışmalarını gerçekleştiriyoruz. Bu parkımızda Belkent köprüsünden başlayarak Taş köprüye kadar uzandı. Şu anda parkımızda ağaçlandırma çalışmalarımız yapılıyor. Bu çalışmaları kısa sürede bitirmeye gayret edeceğiz, sonrasında ise çevre düzenleme çalışmalarını da tamamlayarak halkımızın hizmetine sunacağız. Toplam 1500 metre uzunluğundaki yürüyüş parkımızda kültürel çalışmalarımızı da başlatmış olduk. Bayburt’u Bayburt yapan manevi önderlerimizi, herkesin tanımasını istedik. Çoruh kıyısı boyunca Bayburt’un değerlerini oluşturan otuz altı büyüğümüzün tarihi kimliklerini, kişiliklerini, özlü sözlerini veya şair ise önemli şiirlerini levhalarla insanlarımızın hizmetini sunduk” diye konuştu.