Bayburt Belediyesi

ŞADDER’de Olağanüstü Kongre Gerçekleşti

Geri

ŞADDER’de Olağanüstü Kongre Gerçekleşti

23 Aralık 2017

Bayburt Şehit ve Gazi Aileleri Dayanışma Derneği'nin olağanüstü kongresi Bayburt Valisi Ali Hamza Pehlivan, Garnizon Komutanı Tankçı Albay Davut Balibaşa, Belediye Başkan Yardımcısı Nesimuttin Selçuk, İl Genel Meclisi Başkanı Yusuf Elçi, kurum müdürleri, stk temsilcileri ile Şehit ve Gazi ailelerinin katılımlarıyla Şair Zihni Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.

 

17 yıldır derneğin başkanlık görevini yürüten H. Haluk Akkoyunlu’nun bayrağı Güneydoğu Gazisi Selami Köksal'a devrettiği kongre saygı duruşu,  istiklal marşının okunması ve Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Daha sonra Şehit ve Gazi Aileleri Dayanışma Derneği'nin faaliyetlerini içeren videonun izlenmesinin ardından protokol konuşmalarına geçildi.

 

Bizim Hayatımızda Çok Önemli İki Kelime Var Gazilik ve Şehadet

Burada bir konuşma yapan Belediye Başkan Yardımcısı Nesimuttin Selçuk, “Bizim hayatımızda çok önemli iki kelime var gazilik ve şehadet. Dünyada insanlara çok çeşitli rütbeler verilir. Ama şehitlik ve gazilik beratını yüce Rabbimiz verir.  Cennetini, cemalini şehitlere açarak verir. Hz. Peygamber kollarını şehit olan kardeşlerimize açarak verir.  Onu öylece karşılar. Biz öyle inanıyoruz.  Allah bizlere de şehitlik ve şehadeti inşallah nasip eder.  Biz vatan için, bayrak için ölmeye hazır bir milletin evlatlarıyız.  Bu vatan tehlikeye düştüğü zaman asla ve kat’a birbirimize düşmeyiz.  Bir oluruz, beraber oluruz ve bayrak oluruz hep beraber bayraklaşırız” diye konuştu.

 

Bayrağımızın Çok Önemli Bir Ehemmiyeti Var

Konuşmasında bayrağın çok önemli bir ehemmiyeti olduğu vurgusu yapan Belediye Başkan Yardımcısı Selçuk,  “Onu asla yere düşürmeyiz.  Yerde görürsek çırpınırız.  Vicdanımız kanar hemen alırız baş tacı ederiz.  Milletimizin emanetidir.  Çünkü biz biliriz ki tarih boyunca bu millet çok badirelerden geçmiş, çok ihanetler görmüş, çok ateş çemberlerinden geçmiştir. O ihanetleri yara yara, canlarını feda ede ede bu vatanı bizlere vatan yapan şehitlerimizi ve gazilerimizi minnetle, şükranla anıyorum. Şehit ve gazilerimiz için kurulmuş olan bu derneğin onların ihtiyaçlarına, isteklerine cevap verme adına çok güzel faaliyetler yapacaklarına inanıyorum. Bugüne kadar yaptıkları gibi bundan sonra da eminim ki yeni seçilecek arkadaşlarımız da o faaliyetleri sürdürecekler. Seçilecek olan arkadaşlarımıza faaliyetlerinde, çalışmalarında başarılar diliyorum” ifadelerini kullandı.

 

Tören konuşmaların ardından protokol üyeleri tarafından 2000 yılında kurulan derneğin kurucu üyelerine ve şehit yakınlarına plaket takdim edilmesiyle sona erdi.