Bayburt Belediyesi

Şair Zihni Kültürü Merkezi’nde Engelliler Günü Programı

Geri

Şair Zihni Kültürü Merkezi’nde Engelliler Günü Programı

3 Aralık 2018

Bayburt’ta 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla program düzenlendi.

Şair Zihni Kültür Merkezinde düzenlenen programa Bayburt Valisi Ali Hamza Pehlivan, Belediye Başkanı Mete Memiş, İl Emniyet Müdürü Sezayi Er, İl Jandarma Komutanı Halil Murat Bilgiç, Bayburt Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Süleyman Çiğdem,  kurum müdürleri ve vatandaşlar katıldı.

 

Yılın Her Günü Engelli Kardeşlerimizin Olmalı

Şiirlerin okunduğu, video gösterimlerinin yapıldığı programda konuşan Belediye Başkanı Mete Memiş Haftanın, ayın, yılın her gününün engelli vatandaşların olması gerektiğini belirterek “Bunu ifade ediyorken de sözde yanlarında olmak yerine onların isteklerinin karşılandığı, onların ihtiyaç duyduğu bütün meselelerin çözülmüş olduğunu görmek,  düşünmek ve yapmak isteriz. Engelli kardeşlerimize yardım edebilmek, kendimizi onların yerine koyabilmek,  onları bu dünyada yalnız olmadıkları duygusuna kavuşturabilmek bizi en çok mutlu edecek durumdur” ifadelerini kullandı.

 

İnsan En Güzel Surette Yaratıldı

Allah’ın insanı en güzel surette yarattığını ifade ettiğini söyleyen Başkan Memiş, “Ama insanoğlu yaptıklarıyla meleklerinin konumunun üzerine çıkabiliyor. Ve yine aynı insanoğlu yaptıklarıyla hayvanlardan daha aşağı gidebiliyor. Dolayısıyla bizi yaratan bizim suretlerimize,  bizim siretlerimize,  bizim zenginliklerimize, bizim makamlarımıza bakmayacağını da ifade ediyor.  Bizim yüce yaratanın katındaki kıymetimiz ona karşı olan sorumluluğumuzun farkında olmamızla ilgilidir” diye konuştu.

 

Size Yardımcı Olabildiysem Ne Mutlu Bana

Belediyecilik hizmetlerinde engelli vatandaşları düşündüklerini de hatırlatan Memiş konuşmasına şöyle devam etti:

“Bizim yükümüz daha ağır,  bizim sorumluluğumuz daha çok çünkü bizler yöneticiyiz. Bizler Allah’a karşı olan bu sorumluluğumuzun yanında sizlerinde mutlu olmanız için, sizlerinde en az bizler kadar rahat yaşayabilmeniz için çalışmamız gerekiyor.  Ben bu anlamda 4,5 yıllık belediye başkanlığım sürecinde sizlere ne kadar yardımcı olabildiysem? Sizlerin taleplerini, isteklerini ne kadar çok karşılayabildiysem?  Kendimi o kadar çok mutlu,  o kadar vazifesini yerine getirmiş sayacağım. Alt yapı yapıldığında epeyce çile çektiniz biliyorum. Bizler bile yürümekte zorlanıyorduk. Üst yapı yapılıyorken de bütün kaldırımlarımızda, bütün caddelerimizde hep sizleri düşündük.  Sizlerin temsilcileriyle istişarelerimizi yapıp kaldırımlarda ki çizgilerimizi, yol geçişlerini hep ona göre yaptık. Size yardımcı olabildiysem ne mutlu bana.“

Program Bayburt Engelsiz Yaşam Merkezi sakinlerinin türküler seslendirmesi ve hatıra fotoğrafı çekilmesiyle sona erdi.