Bayburt Belediyesi

“Şehitler Diyarı Bayburt, Güzel Bir Şehitliğe Kavuşacak”

Geri

“Şehitler Diyarı Bayburt, Güzel Bir Şehitliğe Kavuşacak”

21 Eylül 2014

Belediye Başkanımız Mete Memiş, 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla düzenlenen etkinlikler çerçevesinde Bayburt Şehit Aileleri Dayanışma Derneği ziyaretinde şehitler diyarı Bayburt’un güzel bir anıta kavuşacağını söyledi.  

19 Eylül Gaziler Günü Bayburt’ta bir dizi etkinlikle kutlandı. Saat 10.00’da Atatürk Anıtına çelenk sunumu ile başlayan kutlamalar, Valimiz Mükerrem Ünlüer, Garnizon Komutanı Piyade Kurmay Albay Mehmet Nail Yiğit, Belediye Başkanımız Mete Memiş, Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Selçuk Coşkun, Vali Yardımcısı Ali Gökay, Emniyet Müdürü İsa Bülent Kaya ve protokol üyelerinin Bayburt Şehit Aileleri Dayanışma Derneği (ŞADDER) ziyaretiyle devam etti.

“Tüm Sorunlarınız Tabii ki Bizim de Sorunumuzdur”

ŞADDER Başkanı Haluk Akkoyunlu'nun dernek hakıkında bilgiler verdiği ziyarette konuşan Valimiz Ünlüer, şehit aileleri ve gazilerin her zaman yanlarında olduklarını ve olmaya devam edeceklerini belirtti.

Valimiz Ünlüer, derneğe yer temini hakkında da bilgiler verdiği konuşmasında şunları söyledi:

“Geçen seneden devam eden yer sorununuzu çözemedik. Birkaç kurumumuz yeni bina yapacaklar, o yaptıkları binaların birinin giriş katında derneğinize yer verilecektir. Şu anki dernek binasının 3. katta olması nedeniyle gazilerimizin dernek binasına çıkıp inmeleri zor olmaktadır. Bu yüzden yapılacak binaların birinin giriş katında dernek binasının olması ve gazilerimizin ve şehit yakınlarımızın dernek binasına gelip gitmeleri daha kolay olacaktır. Bunun dışındaki tüm sorunlarınız tabii ki bizimde sorunumuzdur. Bu insanlar vatan için şehit olmuş, gazi olmuş bizim onların yanında olmamız en doğal görevimizdir. Sayın Cumhurbaşkanımızın her zaman söylediği bir gibi “bu vatan onlara borçludur” bizde onların her zaman yanında olacağız. Her ne sorununuz olursa tabii ki bizimle paylaşacaksınız, bizde o sorunları inşallah çözeceğiz.”

“Şehitleriyle Sembol Olan Bir İlin Şehitliğinin Olmaması Çok Üzücü”

Ziyarette bir konuşma yapan Belediye Başkanımız Mete Memiş ise, Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü ile birlikte Bayburt Belediyesi’nin ortaklaşa hazırladığı projeyle Şehit Osman Tepesi’nde şehitlik yapılacağını söyledi.

Projenin Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’na sunulduğunu, onaylandığında gerekli girişimlere kısa sürede başlanılacağını kaydeden Belediye Başkanımız şu ifadelere yer verdi:

“Derme çatma sembolik bir şey değil de inşallah güzel bir şehitliğimiz olacak. Geniş bir alan kurulacak, içerisinde anıt ve sembol mezarlar olacak. Ayrıca oturma ve dinlenme yerleri de yapılacak. Şehitler kenti olan Bayburt, güzel bir anıta kavuşacak. Biz Bayburt olarak kendi bölgemizde Kop Savunması’nda da varız, biraz daha batıda Afyon’da da varız. Yani 30 Ağustos zaferinin müjdecisi olan Afyon’daki zaferde önemli rol oynayanlardan biriside Bayburtlu Şehit Yüzbaşı Agâh Beydir. Bu anlamda Bayburt, hep var ve bunu düşününce şehitliğimizin olmaması üzücü bir şey. Bu açıdan şehitliğimizin olması için destek veren, katkısı olan herkese teşekkür ediyorum.  Bu proje yüzde doksan dokuz edilecek velev ki kabul edilemese de yenileyip tekrar sunacağız ve şehitliğimiz olmasını sağlayacağız. Çünkü şehitleriyle sembol olan bir ilin şehitliğinin olmaması çok üzücü. Bu konu olmazsa olmaz. İnşallah olacak.”

Şehitlik projesinden dolayı Belediye Başkanımız Memiş’e teşekkür eden ŞADDER Başkanı Akkoyunlu, “Tarihte Kop Savunması 2. Plevne olarak geçmesine rağmen henüz resmi olarak bir şehitliğimiz gözükmüyor. Defalarca gündeme getirdik ama bir türlü kısmet olmadı. İnşallah Bayburt’umuz sayın başkanımız sayesinde ilk resmi şehitliğine kavuşacaktır. Bu konuda sayın başkanımıza çok çok teşekkür ediyorum” dedi.

19 Eylül Gaziler Günü, Garnizon komutanlığında düzenlenen anma töreniyle sona erdi.