Bayburt Belediyesi

Turizm Haftası Etkinlikleri Kapsamında Türk Halk Müziği Konseri Verildi

Geri

Turizm Haftası Etkinlikleri Kapsamında Türk Halk Müziği Konseri Verildi

18 Nisan 2018

15-22 Nisan Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından Türk Halk Müziği Konseri düzenlendi.

Erzurum Büyükşehir Belediyesi Türk Halk Müziği Bülbül-ü Şeyda Korosu tarafından verilen konser, büyük ilgi gördü.

İl Kültür ve Turizm Müdürü Bekir Kurtoğlu'nun açılış konuşmasıyla başlayan gecede, Türk tarihi ve edebiyatına mâl olmuş Dede Korkut, Şair Zihni, Bamsı Beyrek gibi ismi Bayburt ile özdeşleşen tarihi karakterler canlandırıldı. Dede Korkut deyişleri ve duasını okuyan Kurban Çil, Afrin Zeytin Dalı Harekatı'na katılan askerlerimize yazıp bestelediği "Afrin Dağlarında Yiğitler Gezer" marşını seslendirdi.

Programa katılan TRT sanatçısı Mehmet Çalmaşur ve yönetimindeki Bülbül-ü Şeyda Korosu ise, seslendirdikleri türkülerle dinleyicileri mest etti. Solo ve koro şeklinde seslendirilen türküler, salonu dolduran izleyiciler tarafından büyük bir beğeni ile dinlendi.

Duygulu anlara da sahne olan türkü gecesinde Bayburt Valisi Ali Hamza Pehlivan memleketi Rize yöresine, Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Murat Tiryaki ise memleketi Gaziantep yöresine ait türküleri seslendirmeleri izleyenler tarafından büyük alkış aldı.

Yaklaşık 2 saat süren konser sonrası Bayburt Valisi Ali Hamza Pehlivan ve Bayburt Belediye Başkan Yardımcısı Nesimuttin Selçuk, Mehmet Çalmaşur ve Bülbül-ü Şeyda Korosuna teşekkür plaketi verdi.