Bayburt Belediyesi

Vefakâr Gençlik, Cefakâr Ecdadını Unutmadı

Geri

Vefakâr Gençlik, Cefakâr Ecdadını Unutmadı

6 Ocak 2018

Sarıkamış Harekâtı’nın 103. yılı anma etkinlikleri çerçevesinde, tüm yurtta olduğu gibi Bayburt’ta da "Sarıkamış Şehitlerini Anma Yürüyüşü" gerçekleştirildi. 

 

Bayburt Gençlik Merkezi önünden Aslan Dağı Vilayet Ormanı'na kadar olan güzergâhta gerçekleştirilen yürüyüşe Vali Vekili Mutlu Almalı, Garnizon Komutanı Tankçı Albay Davut Balibaşa, Belediye Başkanı Mete Memiş, kamu kurum temsilcileri, siyasi parti temsilcileri ile öğrenciler katıldı.

 

Sarıkamış’ta  Esir Düşmüş Bir Dedenin Torunuyum

Yürüyüşün sonunda bir konuşma yapan Belediye Başkanı Mete Memiş  ‘’Ben dedesi Sarıkamış’ta şehit olmamış ama orada esir düşmüş bir dedenin torunuyum.  Tarihimizi doğru öğrenmek,  tarihteki bize sunulan bilgilerin doğru öğretilmesi ve öğrenilmesi geleceğimizi daha iyi yönetme adına, geleceğimize daha iyi yön verme adına önemlidir. O günkü Türk ordusunun toplam asker sayısı ile Sarıkamış’ta şehit düştüğü ifade edilen şehit sayısını karşılaştırmak lazım bilgilerimizin doğru olması adına.’’

‘’En önemlisi bence şu olmalı dün bu toprakların ebedi olarak vatan kalması için kanlarını canlarından da aziz bildikleri bu vatan için akıtan bu ecdada layık torunlar olmaktır. Onlar Çanakkale’de, Yemen’de, Sarıkamış’ta bu toprakların bize vatan olması için şehit oldular. Sadece belli günlerde anmak yetmez.  Onların bize bıraktıkları bu emaneti bizim de daha iyi muhafaza edebilmek ve bizden sonra gelecek nesillere vatan olarak bırakmak temel sorumluluğumuzdur. Bunun için çok okumalıyız.  Nitelikli bireyler olmalıyız. Geleceğin belediye başkanları, valileri, milletvekilleri, bakanları, başbakanları, cumhurbaşkanları olmak için çalışmalısınız. Okumalısınız, aydın olmalısınız. ‘’  ifadelerini kullandı.

 

Bu Gençlikten Umutluyuz

Büyükler olarak bu gençlikten umutlu olduklarını söyleyen Başkan Memiş ‘’Bütün ülkeler için vazgeçilmez temel unsur, o ülkenin gençleridir. Her ülke gençlerini en önemli konumda tutmak zorundadır. Onun için gayret ve çaba sarf edilir.  Bizde aziz vatanımızın, canımızdan aziz bildiğimiz Türkiye’mizin siz gençlerini ne üstte tutmak için varız.  Sizlerin en iyi yerlerde olması için bütün sorumluluklarımızı teker teker yerine getirmek zorundayız.’’

‘’Ve bu ülkede siz gençleri hep tartıştılar.  Bazıları bunlardan bir şey olmaz dedi. Ama bu gençlikten umudu olanlar, bu gençlikten ümidini hiç kesmemiş olanlar sizi tarif ediyorken bir gençlik, bir gençlik, zaman bendedir ve mekân bana emanettir şuurunda bir gençliği bu millet Allah’a çok şükür gördü. Bu milletin bölünmesi için, bu milletin yok edilmesi için 15 Temmuz’da, Türk tarihi için kara bir gece olan o gecede bu ülkenin milletine saldıranlar, bu ülkenin meclisini bombalayanlar, Sarıkamış’taki şehitlerin torunlarını 15 Temmuz sabahı sokaklarda tankların karşısında gördü’’ diye konuştu.

 

Sizden Ümit Varız

Konuşmasında Necip Fazıl Kısakürek’in Gençliğe Hitabe Şiirinden dizlere de yer veren Belediye Başkanı Memiş, ‘’Ve yine üstadın ifadesiyle,  can taşıma liyakatini, canların canı uğruna can vermeyi cana minnet sayacak kadar gözü kara olan bu gençliği Allah’a çok şükür biz gördük, üstadın da, Necip Fazıl Kısakürek’in de inanıyorum ki ruhu şad olmuştur. Gençler, sizden ümidimiz var. İnşallah gelecek sizler için daha aydınlık olacak” değerlendirmesinde bulundu.