Bayburt Belediyesi

Vicdan Konvoyu Dualarla Hatay’a Uğurlandı

Geri

Vicdan Konvoyu Dualarla Hatay’a Uğurlandı

6 Mart 2018

Suriye'de, Esed rejimince hapishanelerde hukuka aykırı tutularak işkenceye uğrayan kadınların sesini duyurmak için düzenlenen "Vicdan Konvoyu Bayburt Belediyesi’nin katkılarıyla Hatay’a gitmek üzere yola çıktı.


Cumhuriyet Caddesi üzerindeki Türk Dünyası Parkı önünde toplanan grup, basın açıklaması ve dua okunmasının ardından bölgeye hareket etti. 


Rabbim Sizden Razı Olsun

Belediye Başkanı Mete Memiş, burada yaptığı konuşmada,  ‘’Bugün anlamlı evlerinde rahatça uyumayı tercih etmeyip Suriye’de zindanlarda alçakça işkencelere maruz kalan kardeşlerimizin, bacılarımızın, annelerimizin çilelerine ortak olma adına, tarafımızı belli etme adına, tarafımızın batıl değil hak olduğunu ispat etme adına bugün inşallah Afrin’e gideceksiniz.  Rabbim sizlerden razı olsun.’’dedi.

 

Bayburt Nerede Ezilen Varsa Onun Yanındadır
Bayburt’un nerede ezilen varsa onun yanında olduğunu söyleyen Başkan Memiş ‘’Dün Yukarı Kırzı Köyü’nde aziz şehrimizin ermeni zalimlerinin zulümlerine maruz kaldığı günlerde o zulmü bertaraf etme adına ve namuslarını koruma, iffetlerini koruma adına o 40 metrelik kuyulara atlayan annelerin evlatları olduğunuzu, ninelerin torunları olduğunuzun ispatıdır.  O annelerimiz melekût âlemini kendilerine imrendiren bir hareketi sergilemiştir. Bayburt’tan Afrin’e selam söylüyoruz.  Bayburt bugün Afrin’in yanındadır, Musul’un Kerkük’ün yanındadır, Mısır’ın, Gazze’nin, Filistin’in yanındadır. Doğu Türkistan’ın yanındadır. Bayburt nerede bir ezilen varsa onun yanındadır.’’ İfadelerini kullandı.

Uğurlama programına kentteki çeşitli siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile bazı vatandaşlar katıldı.