Bayburt Belediyesi

Yeni Şehir Parkı Sil Baştan Yapılıyor

Geri

Yeni Şehir Parkı Sil Baştan Yapılıyor

4 Eylül 2015

Bayburt’un özellikle yaz aylarında en çok tercih edilen piknik ve dinlenme alanı olan Yeni Şehir Parkı sil baştan yapılıyor. Finansmanı Ankara Büyük Şehir Belediyesi tarafından sağlanan proje için çalışmalar büyük bir hızla başladı. Atıl duruma gelmiş kameriyeler sökülerek tırlar ile Bayburt Belediyesi Şantiyesine götürülürken budanma vakti gelmiş olan ağaçlarda elden geçirildi. Bir yandan da hafriyat çalışması gerçekleştirildi.

Geniş ve Her Şeyiyle Donanımlı Bir Park Olacak

Projelendirilmesi Ankara Büyükşehir Belediyesi ve Bayburt Belediyesi ekiplerince yapılan park alanında 2700 m² lik kilitli parke taşı, 3750 m² andezit bahçe bordürü, 1300 m² vakumlu beton döşeme, 654 m² andezit büyük plak taş, 60 m² küp taş, 265 m² de kayrak taşı kullanılacak.

Yaklaşık üç ay içerisinde tamamlanması planlanan projede 1200 metrelik yapay dere, 200 m² kullanım alanına sahip cafeterya, 36 adet kameriye, 180 m² alana sahip çocuk oyun parkı, 46 adet bank, 68 adet çöp kovası, 330 adet büyük ve küçük boy ağaç, 35 metre uzunluğunda pergola ile bay bayan wc yer alacak.